2014-10-23

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’ndan Özel Konser

Üniversitemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu tarafından verilen konsere sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Rektörlük Konferans Salonda düzenlenen konsere Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, öğretim görevlileri, öğrenciler ile Tekirdağlı sanatseverler katıldı.

Halk Müziği ve ezgilerini kendine özgü yorumuyla sunan topluluk, tüm yöreleri kapsayan geniş repertuarı ve birbirinden özel seslerin okuduğu şarkılar ve türkülerle Üniversitemizde eğlenceli bir konser akşamı yaşattı.

Repertuarlarında;  Hüseyin Karakuş, Neşet Ertaş, Zülfü Livaneli şarkıları ile Azerbaycan’dan Rumeli’ye Karadeniz’den Gaziantep’e kadar Halk Müziği’nin sevilen türkülerine yer veren İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’na katılımcılar alkışlarla eşlik etti.