2015-04-13

Üniversitemizde Teknoloji ve Sosyal Medya Bağımlığı Semineri



Üniversitemiz Yeşilay Topluluğu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şubesi işbirliği ile Üniversitemizde Teknoloji ve Sosyal Medya Bağımlığı Semineri düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Rektör Yardımcımız İhsan Soysal, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şubesi Başkanı Şener Çelikayar, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile Üniversitemiz Yeşilay Topluluğu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Teşkilatlandırma Birimi Uzmanı M. İsmail Memiş tarafından verilen seminerde, bağımlılık kavramını kimyasal bağımlılık ve davranışsal bağımlılık olarak ikiye ayrıldığı, davranışsal bağımlılıkta ise teknoloji ve sosyal medya bağımlılığının yer aldığı kaydedildi. Yeşilay Uzmanı Memiş, sabah uyandığında yüzünü yıkamadan sosyal medya hesaplarına ve mesajlarına bakan herkesin teknoloji ve sosyal medya bağımlısı olduğuna dikkati çekerek, bu durumun sosyal ve iş hayatını olumsuz etkilediğini dile getirdi. 

Seminer, Üniversitemiz Yeşilay Topluluğu üyesi öğrencimizin Türkiye Yeşilay Cemiyeti Teşkilatlandırma Birimi Uzmanı M. İsmail Memiş’e Üniversitemiz tabağını hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.