2018-04-09

Üniversitemizde Sürekli İşçi Kadrolarına Geçen Personele Hizmet İçi Eğitim Verildi



Üniversitemizde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta iken 02 Nisan 2018 tarihinden itibaren sürekli İşçi kadrolarına geçen personelimize Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda ve Rektörlük Konferans Salonunda Hizmet İçi Eğitim verildi.  

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri tarafından 04-05-06 Nisan 2018 tarihlerinde verilen ve toplam 672 personelin katıldığı eğitimde, Protokol ve Nezaket Kuralları, Etkili Konuşma ve İletişim Becerisi ile 4857 Sayılı İş Kanunu” hakkında bilgiler verildi.

Hizmet içi eğitim ilk önce 04-05 Nisan’da Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda hastanede çalışan personele verildi. 06 Nisan’da ise Rektörlükte ve ilçelerde çalışan personele, Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Yinanç’ ın da katılımıyla verildi.

Protokol ve Nezaket Kurallarını anlatan Öğr.Gör. Senem Altay, törenlerde, toplantılarda, resmi davet ve ziyaretlerde, yöneticilerin makam odalarında ve araçlarda uygulanması gereken protokol kurallarının ne olduğunu aynı zamanda tanışma ve hitap etme kurallarını personelimiz ile paylaştı.

Etkili konuşma ve İletişim Becerisi eğitimini veren Öğr.Gör. Yeliz Nakay, “İfadelerimizin herkes tarafından paylaşılabilmesi olarak adlandırabileceğimiz iletişimin kalitesi, sosyal alanda olduğu kadar kişisel başarımızı da olumlu etkileyecektir. Etkili iletişim becerileri tam da bu noktada büyük öneme sahip. Çünkü doğru ve net anlaşılabilmek için etkili bir iletişim, etkili bir iletişim için de etkili iletişim becerilerine hakim olmak gerekiyor” diyerek iletişim becerilerini arttırmanın yollarını anlattı.

4857 İş Kanunu hakkında bilgi veren Öğr.Gör. Seval Aktaş ise personelin yasal olarak çalışma saatinden, işten çıkarılma ya da işten ayrılma şartlarının ne olduğundan, doğum izinlerinden, rapor süreleri gibi işçinin ve işverenin haklarından bahsetti.

Program katılımda bulunan tüm personelin toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Editörler İçin Hatırlatmalar sunusuna ulaşmak için tıklayınız

Evreler - Hedefler sunusuna ulaşmak için tıklayınız