2016-10-04

Üniversitemizde Oryantasyon Programları Devam Ediyor



Üniversitemiz Fakülte ve Meslek Yüksekokulları’na 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yerleşen öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programları devam ediyor.

-ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi’ne yeni katılan öğrencilerin, öğrenim görecekleri birimlerini bölüm ve programlarını tanımalarını sağlamak, uyum süreçlerini hızlandırmak, üniversitemiz ruhunu kazandırmada ilk adımı atmak amacıyla oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Fakültemize yeni katılan öğrencilerimize oryantasyon programında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Gürkan Ünal tarafından üniversitemiz ve fakültemiz hakkında bilgiler verilerek öğrencilerimizin ders kayıtları, sınavlar, öğrenci toplulukları, üniversitemiz bursları ve benzeri konularda bilgilendirme yapıldı.

-FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerine yerleşen öğrencilere yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programı Fen Edebiyat Fakültemizin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programda konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, öğrencilerin öğrenim görecekleri birimlerin, bölüm ve programların özellikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Tekirdağ'ın ve Üniversitemizin genel yapısı, tarihçesi, mevcut öğrenci kapasitesi, sosyal aktiviteleri ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü,  öğrencilere başarılar dileyerek programı sonlandırdı.

-ÇERKEZKÖY MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu kazanan birinci sınıf öğrencileri için "Oryantasyon Eğitimi" düzenlendi. Yüksekokul Konferans Salonumuzda yapılan eğitime Müdürümüz Doç. Dr. Can Burak Şişman, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Üniversiteye yeni gelen öğrencilerin uyum problemini aşmaya yardımcı olmak ve yeni tanışacakları üniversite kültürüne adapte olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, okul hakkında birinci sınıf öğrencilerine bilgilendirmede bulunarak, Namık Kemal Üniversitesi’nin yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı bir gelişme gösterdiğini ifade etti. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde halen 6’sı gündüz, 3’ü de gece olmak üzere toplam 9 program bulunduğunu dile getiren Doç. Dr. Can Burak Şişman, bu programlarda toplam 1385 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, ÇEMYO’nun eğitim kadrosunu öğrencilere tanıttıktan sonra, soru-cevap kısmıyla program sona erdi.

-ÇORLU MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Çorlu Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen oryantasyon programı yüksekokulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz tarafından yoğun bir katılım sağlanan Çorlu MYO’nun oryantasyon programında Tekirdağ ili ve okulumuzun yer aldığı Çorlu ilçesinin genel hatları, okulumuz akademik ve idari yönetimi, okulumuzdaki programlar, sınav sistemi, akademik takvim, uzaktan eğitim gibi konular hakkında bilgi verilerek okulumuzdaki öğrenci toplulukları ve yaptıkları faaliyetler tanıtıldı.

-MALKARA MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Malkara Meslek Yüksekokulu, 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, Yüksekokulumuz Konferans Salonu’nda oryantasyon eğitimi düzenledi.

Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Metin Dağ tarafından verilen eğitimde okulun tarihçesi, öğrencilere yönelik kurslar, topluluklar, sınav sistemi, öğrenci hakları, yönetmelikler ve öğrencilerin faydalanabileceği diğer konularda bilgi verildi

-MARMARA EREĞLİSİ MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulumuzun 2016-2017 Akademik yılı oryantasyon programı Yüksekokul konferans salonunda gerçekleşti. Programa tüm birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Yüksekokulumuz yeni öğrencilerine Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr Veli Sırım, “Siz, sadece bizim öğrencilerimiz değil, her biriniz ayrı bir kıymet ve değerde olan misafirlerimizsiniz” diyerek seslendi. Yrd. Doç. Dr. Veli Sırım’ın konuşmalarının ardından Marmara Ereğlisi İlçe Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün de birer konuşma yaparak İlçenin genel yapısı, sosyal olanaklar ve yaşam ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmacılar İlçe yönetim kademesi olarak Yüksekokulumuz öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca yanlarında olacaklarını ifade ettiler.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hicran Özlem Ilgın tarafından yeni öğrencilerimize Yüksekokulumuz eğitim ve öğretim sistemi, üniversite yaşamı, yönetmelikler, idari yapı, sosyal olanaklar ve topluluklara ilişkin bilgilerin verildiği bir sunum yapıldı. Sunumun ardından oryantasyon toplantısı tamamlandı.

-MURATLI MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Muratlı Meslek Yüksekokulu’na 2016-2017 akademik yılında ilk defa kayıt yaptıran ve öğretime başlayan öğrencilere, Üniversitemiz Muratlı Meslek Yüksekokulu konferans salonunda “Oryantasyon” eğitimi verildi.

Etkinlik Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ömer Öksüz, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

-SARAY MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Saray Meslek Yüksekokulu’na 2016-2017 Akademik Yılında ilk defa kayıt yaptıran ve öğretime başlayan öğrencilere, Yüksekokulumuz konferans salonunda “Oryantasyon” eğitimi verildi.

Oryantasyon Eğitimi, Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cem Kolukırık koordinasyonunda Dış Ticaret, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile İşletme Yönetimi birinci sınıf öğrencilerinin katılımı ve yüksekokul idareci ve öğretim görevlilerinin sunumları eşliğinde gerçekleştirildi. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

Öğr. Gör. Salim Kıstırak; oryantasyon hakkında bilgilendirme, üniversitenin ve yüksekokulumuzun akademik ve idari yapısının anlatılması, danışman hocaların görevleri ve tanıtılması, öğrencilerin ilgili yönetmeliklere nereden ulaşabileceklerine dair konularında bilgilendirmede bulundu. Ardından Öğr. Gör. Dr. Kaan Gaytancıoğlu öğrencilere program tanıtımı, programların amaç ve yeterlilikleriyle iş alanları hakkında bilgilendirmede bulundu. Öğr. Gör. Hüseyin Aydın öğrencilerimize Saray ilçesi hakkında bilgiler verdi. Öğr. Gör. Fatih Belen yüksekokulumuzda öğrencilere sağlanan sosyal haklar ile öğrenci toplulukları ve ücretsiz kursalar hakkında bilgilendirme yaptı. Akabinde Saray Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün öğrencilerimize genel bir bilgilendirme yaparak eğitimleri ve gelecekleri hakkında tavsiyelerde bulundu.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığının 15 Temmuz Şehitleri anma video gösterisi öğrencilerimize izletilerek oryantasyon eğitimi sona erdi.

-ŞARKÖY MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Şarköy Meslek Yüksekokulumuzun 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gönül Akgül yaptı ve öğrencilere okulun tarihçesi, programlar ve akademik-idari personel hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.

Ardından Öğr. Gör. Hasan Cinnioğlu okulun işleyişi ve temel kurallar hakkında konuştu. Okutman Semahat Aysu ise Uzaktan Eğitimle verilen dersler hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

-TEKNİK BİLİMLER MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıran 1.sınıf öğrencilerine Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Hasan Mete ve Öğr. Gör. Fatih Özen tarafından oryantasyon eğitimi verildi.

Programda Üniversitemiz ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun tanıtımı yanında; öğrencilere, programlar, stajlar, yatay ve dikey geçişler, sınavlar, öğrenci toplulukları sosyal kültürel etkinlikler gibi bir çok konuda bilgiler verildi.