2016-03-10

Üniversitemizde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Sergisi



Üniversitemizde İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü nedeniyle “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu sergi açıldı.

Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünde üniversitemizde çeşitli etkinliklerle Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızı genç nesillere ve katılımcılara bir kez daha anlatmaya çalışacağız. Buradaki sergiyle de Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızı benimsetme ve o idealleri Mehmet Akif’in yaşamından çizgilerle birlikte izleme fırsatı bulacağız” dedi.

Konuşmanın ardından “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu sergi, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi yöneticileri, üniversitemiz akademik personeli ile öğrenciler tarafından kurdelenin kesilmesiyle açıldı.

Açılış sonrası gezilen sergide Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, katılımcılara sergideki eserler hakkında bilgi aktardı.