2015-07-22

Üniversitemizde Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılığın Önlenmesi Semineri



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Tekirdağ Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak “Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılığın Önlenmesi Semineri” düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan seminerde ilk konuşmayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel yaptı. Demirel konuşmasında, biyoçeşitlilik yönünden ülkemizin büyük bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Demirel’in ardından kürsüye davet edilen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da üniversitemizin biyoçeşitlilik çalışmalarına verdiği katkılardan bahsederek, “Üniversitemiz biyoçeşitliliğin tanınır olması için düzenlediği seminer, toplantı ve diğer akademik çalışmalarla katkı sunmaktadır” dedi.

“Tekirdağ’ın Bitki Hazinesi” isimli resim sergisinin açılışının da yapıldığı seminerde Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evran Cabi, “Biyokaçakçılıkla Mücadele ve Uygulamaları” ile “Tekirdağ İlinin Floristik Zenginliği ve Biyokaçakçılığa Maruz Kalabilecek Flora Türleri” hakkında sunum yaparken, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Şirin de biyokaçakçılıkla ilgili bilgiler aktardı.

Seminere, Orman ve Su İşleri Bakanlığı temsilcileri ile Üniversitemiz akademik personelinin yanı sıra emniyet ve jandarma mensupları, köy ve mahalle muhtarları katıldı.