2015-05-27

Üniversitemizde Bahar Şenlikleri Coşkusu



Üniversitemizde 3 gün sürecek olan Bahar Şenliği, Ziraat Fakültesi Dekanlığı önünde yapılan açılış töreni ile başladı.

Bahar Şenliği Açılış Töreni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Şefik Kurultay, Prof. Dr. M. İhsan Soysal ile tüm akademik personel ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek açılış konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Namık Kemal Üniversitesi olarak öğrencilerimizin alanları ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimi almalarının yanı sıra onlara sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden yararlanabilmeleri için elimizdeki tüm imkanları sunmaktayız. Üç gün sürecek olan Bahar Şenliğimizde değerli öğrencilerimizin başarılarla dolu bilimsel çalışmalar ile araştırma faaliyetlerinin ardından ayrıca final sınavları öncesinde eğlenmelerini diliyorum. Öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda şekillenen Bahar Şenliği programında görev alan, emeği geçen herkesi kutluyor, öğrencilerimizin örf, adet ve geleneklerimiz çerçevesinde eğlenmelerini diliyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Bulgaristan Angeel Kunchev Üniversitesi öğrencilerinin ve Üniversitemiz öğrencilerinin hazırladığı halk oyunlarının sergilenmesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterileri yapıldı.

Mehter takımı ile birlikte Şenlik Alanına geçilerek buradaki öğrenci toplulukları standları Üniversitemiz Rektörü ve Rektör Yardımcıları tarafından ziyaret edildi. Öğrenci topluluklarının çalışmalarını ve taleplerini dinleyen Rektör Şimşek, şenlik alanındaki diğer standları da gezerek herkese iyi eğlenceler diledi.

Üç gün (27-28-29 Mayıs) sürecek Bahar Şenliğinde, halk oyunları ve dans gösterileri, söyleşiler, spor müsabakaları, yarışmalar, turnuvalar, film gösterimleri ve konserler gibi birçok etkinlik yer alacaktır.