2020-09-04

Üniversitemizde BESYO Seçmeleri Başladı



 

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2020-2021 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları başladı.

Pandemi kurallarına uygun olarak tasarlanmış Üniversitemiz Stadyumunda yapılan Özel Yetenek Sınavına toplam 2640 öğrenci başvuruda bulundu. Sınavın ilk gününde 624 kadın aday seçilmek için ter döktü.

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ile Spor Yöneticiliği bölümlerinin özel yetenek sınavı 30 m sürat testi şeklinde tek aşamalı olarak gerçekleştiriliyor.   

Sınavdan önce BESYO Müdürü Doç. Dr. İlker ÖZMUTLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI aday ve velilere hitap ederek başarı temennisinde bulundular.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI konuşmasında, sınavın pandemi kurallarına uygun olarak yapıldığına dikkat çekerek “Yüksekokulumuzun sunduğu olanaklar ve öğretim elemanlarımızın yönlendirmesiyle ileride iyi birer beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak birçok başarıya imza atacağınıza inanıyorum. Siz değerli gençlerimize birbiriniz ile yapacağınız bu yarışta başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Daha sonra sporcularla da sohbet eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, sınav parkurunu da ziyaret ederek Doç. Dr. İlker ÖZMUTLU’dan parkurla ilgili bilgi aldı.