2019-05-30

Üniversitemizde Akıllı Bisiklet İstasyonu Açılışı Gerçekleşti



Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’ nin desteği ile Üniversitemiz öğrencilerinin kullanımına yönelik, merkez yerleşkemize Akıllı Bisiklet İstasyonu açıldı.

İçine yerleştirilen çiplerle istasyonla bağlantı kurup kilitlemeyi aktif hale getiren yazılım ile donatılan ve standart boyutlarda olup şehir içi seyahat sınıfı Akıllı Bisikletler ile öğrencilerimizin kampüs içindeki ulaşımını kolaylaştırması amaçlanmaktadır.

Açılışı yapılan Akıllı Bisiklet İstasyonu törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, “Üniversitemiz içinde özellikle fakülteler arasında ve giriş çıkışlarda genç arkadaşlarımızın bisiklet ihtiyacını karşılayabileceği, gidiş dönüşlerini daha hızlı yapabileceği bir alan talep edilmesi üzerine Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu konu ile ilgili bir çalışma yapmak istedik. Birinci etabını yaptığımız bu çalışma doğrultusunda öğrencilerimizden talep olursa devamını da getiririz. Bisikletlerin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında, “ Süleymanpaşa Belediyesi’nin vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize yönelik önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Her zaman bize destek olan Sayın Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL’ e ve kıymetli Başkan Yardımcılarına çok teşekkür ediyorum. Bu ve bunun benzeri destekler inşallah devam edecek. Spor ve sanat insanları bütünleştiren, birleştiren önemli dallardır. İnşallah daha da önemli hizmetler devam edecek, şimdiden bayramınızı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” sözlerini kaydetti.

Tören Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve protokol üyelerinin akıllı bisikletleri kullanmaları ile son buldu.