2019-12-11

Üniversitemizde A Plastic Ocean Belgeseli İzleyici ile Buluştu



Üniversitemiz ile Deniz Temiz Derneği/TURMEPA işbirliği ile Rektörlük Konferans Salonunda  ‘A Plastic Ocean’ Belgeseli gösterimi düzenlendi.

Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent EKER, Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği öğretim üyesi Prof.Dr. Fatih KONUKÇU, TURMEPA Eğitim ve Eğitim Projelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatma Mine GÖKNAR, Koruma Bilimi Koordinatörü ve Çevre Mühendisi Dağhan Mehmet YAZICI, Eğitim ve Eğitim Projeleri Bölümü Yönetmeni ve Su Ürünleri Mühendisi Çağıl TOPARLAK ALKAN, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşmalarını gerçekleştiren Prof Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Fatih KONUKÇU, Plastik ürünlerin çevreye verdiği zarara değinerek, toplum olarak bilinçli tüketici olmamız gerektiğini dile getirdiler.

Fatma Mine GÖKNAR ve Dağhan Mehmet YAZICI ise dünyadaki plastik tüketiminin  giderek arttığını, belgeselde de plastik tüketiminin denizlerimize, okyanuslarımıza verdiği zararı ve canlıların bilinçsizce atılan çöplerden ne kadar kötü bir şekilde etkilendiğine değindiler.

Plastic Ocean Faundation’ın plastiğin verdiği zararı geniş kitlelere duyurmak adına dört yılda yirmi farklı noktada hazırladığı “A Plastic Ocean” belgeselinin katılımcılara izletilmesi ile program son buldu.