2015-11-10

Üniversitemizde 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni Gerçekleşti



Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. Yıl dönümünde Üniversitemizde düzenlenen program ile anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma programı Rektörlük Binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program kapsamında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Atatürk Anıtı’na Üniversitemizin çelengini sundu, daha sonra 9:05’de 2 dakikalık Saygı Duruşu esnasında Bayrağımız yarıya indirildi.

Çelenk sunma töreninin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Ertürk Rektörlük Konferans Salonu’nda “Atatürk’ün Hayatından Kesitler” konulu konferans verdi. Atatürk’ün yaşamından tüm insanlık tarihine ders olabilecek anekdotları konferansta katılımcılarla paylaşan Doç. Dr. Volkan Ertürk, 20 yüzyıl başlangıcında Osmanlı Devleti’nin çağı anlamada geri kaldığını, Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yegane yolunun ilimle olabileceğini kaydetti.

Ertürk, “Mustafa Kemal’in çağdaşı olan diğer liderlerin kendi uluslarına bıraktıkları mirasın çok iç açıcı olmadığını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, sadece kendi ülkesine değil tüm dünya milletlerinin kaderlerini tayin etmiştir.” sözlerine yer vererek; Ulu Önder’in tüm dünya liderlerinin övgüsünü kazandığını belirtti.

Doç. Dr. Volkan Ertürk, konferansı Atatürk’ün “Ben, manevî miras olarak hiçbir âyet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar.” sözleriyle sonladırdı.

Konferans sonunda Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına Doç. Dr. Volkan Ertürk’e hediye takdim etti.