2020-06-23

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin Köseilyas Mahallesindeki “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nin İlk Sakinleri Yeni Yerlerine Taşındı

Günün teknolojik koşullarını içeren, çevreye uyumlu ve büyük kısmı tamamlanan “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği”nin öncelikli amacı, Fakülte öğrencilerinin eğitim-öğretim yarı yıllarında uygulama ve yaz aylarında staj ihtiyaçlarını karşılamaktır. Ayrıca bölge tarım ve hayvancılık faaliyetleri içerisinde daha etkin olmak adına, çiftçi ve yetiştiricimiz için örnek bir çiftlik olma görevini üstlenmesi planlanmaktadır.

Merkez kampüste bulunan “Türkgeldi” koyunlarının yeni yerlerine taşınması ile Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nin koyunculuk tesisi faaliyete geçmiş oldu.

Ziraat Fakültesi Altyapı projesi ile alınan “Kıvırcık” koyunları ise birkaç gün içerisinde Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine getirilerek, Tekirdağ İlinin ilk örnek saf kıvırcık sürüsünün temeli atılmış olacak.