2015-06-26

Üniversitemiz Tıp Fakültesinin Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi



17 Mart 2006 tarihinde kurulan ve 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Lisans Eğitimine başlayan Tıp Fakültesi ikinci mezunlarını verdi.

19 Haziran 2015 Cuma günü saat 17:00' da ailelerin sevinçli katılımıyla yapılan törende 23 mezunumuz diplomalarını aldı.

Açılış konuşmasını yapan dönem birincisi Dr. Yeşim Yağlı, "Bizler bundan altı yıl önce zor bir süreçten geçerek Türkiye'nin dört bir yanından iyi birer hekim  olma gayretiyle Namık Kemal Üniversitesinde toplandık. Geldiğimiz ilk günden itibaren aslına hekim olmanın ne demek olduğunu, belki de ailemize, sosyal yaşantımıza ayıracağımız zamandan feragat etmek gerektiğinin bilincindeydik. Birbirinden güzel, unutulmaz anlar biriktirdiğim hekim arkadaşlarım, daha yolculuğumuz belki de yeni başlıyor. alacağınız görev ve mevkilerde hepinize başarılar diliyorum. Sayın Rektörümüze, saygıdeğer dekanımıza, bize onlarca dersi hasta başında pratik eğitimlerini tekrar tekrar anlatan bilgi, beceri ve deneyimlerini bizden esirgemeyen çok değerli hocalarımıza, heyecanımıza ortak olmak için uzaklardan gelen sevgili ailelerimize ve bu mutlu günümüzü onurlandıran konuklarımıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım" dedi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz konuşmasında, "Bugün gururla mezuniyet törenlerini yaptığımız sevgili genç arkadaşlarımız son derece zor ve meşakkatli tıp eğitimini başarıyla bitirmişlerdir. Kendilerini yürekten kutluyorum. Değerli meslektaşlarım, bugünden itibaren çalışma hayatına atılıyorsunuz, çalışma hayatınızda ettiğiniz yemini hiçbir zaman unutmamalısınız. sizleri kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Aslan Özen konuşmasında, "Mezuniyet törenlerini yaptığımız birbirinden değerli sevgili öğrencilerimiz, kendilerinin özverili çalışmaları sayesinde ve bilgi, donanımları yüksek öğretim üyelerimizle beraber bugünkü başarıya ulaşmışlardır. kendilerini yürekten kutlarken sahip oldukları yüksek potansiyelleri ve üstün yetenekleri ile daha çok başarı elde edeceklerine inancım büyüktür. Çünkü onlar Namık Kemal Üniversitesi mezunudurlar. Sayın anne babalar, şimdi çocuklarınızla daha çok gurur duyun. Altı yıl içinde öğrencilerimiz çok güzel tıp eğitimi almalarının büyük avantajıyla daha iyi hizmet sunucu, karar verici özellikleriyle donanmış yavrularınızın tıp fakültesinden mezun olmalarının gururunu yaşayın. Sevgili meslektaşlarım çalışma hayatınız boyunca ettiğiniz yemini unutmayacağınıza ve mesleğinizi dürüstlükle, onurla yapacağınıza inanıyorum.Sevgi ve başarılarınız daim, güzel günler sizin olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek Tıp Fakültesi ile Sağlık Araştırma ve Uygulama hastanesinin gelişimi ve çalışmalardan bahsederek, konuşmasında, " Tıp Fakültemiz Üniversitemizin prestijli fakültelerinden olup Üniversitemizin tanıtımında çok büyük katkı sağlamaktadır. Tıp eğitimi zor bir eğitimdir. Hayat boyu devam eden, öğrenmede sonu olmayan bir alandır. Bunların yanı sıra onurlu bir meslektir. Çünkü insanlığa, sağlığa, yaşama hizmet verilmektedir. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık ve her şey gönlünüzce olsun." ifadelerine yer verdi.

Dönem birincisi Dr. Yeşim Yağcı, diploma ve ödülünü Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek' ten, dönem ikincisi Dr. Gizem İncesu diploma ve ödülünü Dekan Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen'den, dönem üçüncüsü Dr. Erdi Kutlu ise diploma ve ödülünü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Horozoğlu' ndan aldı.

Acil Tıp Uzmanlığı Derneği' nin geleneksel olarak her yıl verdiği Acil Tıp İntörnlüğünde en iyi intörne teşvik plaketi Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Şahin tarafından dönem birincisi Dr. Yeşim Yağcı' ya verildi. Hekimlik andının okunmasının ardından dönem birincisi Yağcı, mezuniyet kütüğüne plaketini çaktı.

Tören,  genç doktorların keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.