2015-04-29

Üniversitemiz Su Altı Topluluğu’ndan Anlamlı Dalış

Üniversitemiz Su Altı Topluluğu (NAKÜSAT), 23-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu öncülüğünde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlenen 9. Uluslararası Mustafa Ertuğrul Aker Kemer – Paris II Batığı Dalışı’na katıldı.

Üniversitemizi temsilen NKÜ Su Altı Topluluğu Koordinatörü - Dalış Eğitmeni ve Malkara MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Engin Gürfiliz, topluluk üyesi öğrenciler Büşra Cansu Kadifeci, Atalay Şireli ve Onur Sezer yer aldı.

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Dünya savaş tarihinde bir ilki başararak, 7.7 inçlik dağ bataryasının bir deniz uçağı gemisini 36 dakikada sulara gömen komutandır. Mustafa Ertuğrul Kurtuluş Savaşı'nda da önemli yararlıklar göstermiştir.