2015-04-13

Üniversitemiz Rektöründen Çerkezköy Kaymakamına Ziyaret



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı makamında ziyaret etti.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek'in göreve geldiğinden bu yana Yüksek Öğrenimin gelişimine ve eğitim faaliyetlerine desteklerinin olduğunu dile getirirken " Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuzda 1300’e yakın öğrencimiz var. Bu öğretim yılında Veliköy Mahallesi’ne taşındı. Binanın eksiklerinin tamamlanmasında Sayın Rektörümüz elinden gelen tüm desteği verdiler. Şu anda öğrencilerimiz orada çok iyi fiziki şartlarda eğitim öğretimlerini devam ettirmekteler.  Burası Çerkezköy’ümüzün vizyon noktalarından birisi oldu. Bunun yanı sıra yüksekokul tarafından boşaltılan binanın onarımını ve tadilatını yapan rektörlük, bizlerin binadan yararlanmamıza vesile oldular. Oraya, Halk Eğitim Merkezimiz, Rehberlik Araştırma Merkezimiz ve Halk Kütüphanemizin taşınması için gerekli hazırlıklar yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Kubilay'ın ardından bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, göreve geldiğinden bu yana Çerkezköy, Muratlı, Marmaraereğlisi ve Saray ilçelerindeki Melek Yüksekokul binalarını iyileştirmek istediğini ifade ederek "Üniversitenin merkezinde güzel şeyler oluyor, kısa sürede ciddi gelişme kat ettik. Kampüsün hepsini buraya taşımamız imkansız. Ancak böyle Kaymakamlarımızın gayretleriyle, dönemin Belediye Başkanlarının gayretiyle, Çerkezköy’e bina kazandırdık. Eski binayı da 1995 yılından bugüne biz kullandık. Bakım ve onarımını yapmak da bizim görevimizdi. Önemli olan hizmetler ve kurumlar arasındaki uyumdur. Çerkezköy, potansiyeli fazla olan bir ilçedir. Fiziki mekan sıkıntımız vardı. İleri dönük belki farklı imkanlar olur, yeni bölümler açılır. Çerkezköy de arzu ettiğimiz manada güzelliklere kavuşur. Çabamız gençlerin iyi eğitim görmesidir. Bunun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman' ın da bulunduğu ziyaret sonunda Kaymakam Kubilay, Rektör Şimşek' e teşekkür ederek plaket takdim etti.