2016-05-04

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK in Hemşireler Haftası Mesajı



İnsan ve insanın sağlığı göz önüne alındığında, bu yolda gösterilen tüm gayret ve sağlanan hizmetlerin kutsallığı, çok daha büyük önem arz etmektedir.

Devletimiz sağlıklı toplum yapısı oluşturmak için koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra tedavi hizmetlerini de en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindedir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan hemşirelerimiz üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışlarıyla kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler.

Hemşire; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir. İnsan sağlığından daha önemli ve öncelikli bir şeyin olamayacağı bilinci içerisinde her şart altında büyük bir fedakârlık örneği sergileyen hemşirelerimizin verdikleri hizmet, her türlü övgü ve takdirin üzerindedir.

Hemşirelik insan sevgisiyle dolu, yoğun çalışma şartlarını gerektiren, özveri ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. İnsan hayatıyla uğraşan hemşirelerimiz; hiçbir ayrım gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak ve sürdürmek için çalışır.

Bu duygu ve düşüncelerle Üniversitemiz, İlimiz ve Ülkemiz genelinde hizmet veren insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz gayretle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutlar, aileleri başta olmak üzere tüm hemşirelerimize sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

Rektör