2017-03-07

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Dünya Kadınlar Günü Mesajı



Kadının konumu ve haklarının bilinmesi elbette bir tek güne sığdırılamayacak bir konudur. Toplumsal hayatın her alanında yer alan kadın sadece bir birey ya da anne değil aynı zamanda toplumun ta kendisi demektir. Kültürel, ekonomik ve iş dünyasının ayrılmaz bir parçası ve toplumumuzun temel yapı taşı ailenin ana unsuru olan kadınlarımız; annelik gibi mukaddes bir vazifeyi ifa ederek, hayatın her zorluğunu omuzlarında taşımaya gayret etmektedir.

Hayatımızın her anında bizleri onurlandıran, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde yerleri doldurulamayacak, değerlerimizin yaşatılmasında büyük emek sahibi kadınlar; eğitimli, gelişmeye açık, katma değer üretebilen bireylerden müteşekkil, sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun yegâne ve mutlak teminatıdır.

Her yıl dünya genelinde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün asıl amacının daha yaşanır bir dünyanın temellerini atmak; kadın ya da erkek olmanın ötesinde insan olarak var olduğumuzun bilincine varmak olduğu unutulmamalıdır. Bu gayeyle 8 Mart tarihi Dünya Kadınlar Günü ilan edilmiş olup, tüm dünyada kadınların haklarının savunulduğu; kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerinin dile getirildiği, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Namık Kemal Üniversitesi olarak bilgi temelli bir toplum inşa etme hedefimizde, Üniversitemiz kadınları ve Tekirdağlı kadınlarla birlikte gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projeleri yürüterek de ilerlemekteyiz. Bu çalışmalar yalnızca kentimizde değil, tüm Trakya Bölgesi’nde geniş yankı bulmaktadır.

Kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarken, toplumumuzda ve tüm dünyada kadının hak ettiği yeri almasını temenni eder; sadece bir gün değil, her günün kadınlarımız için özel gün olmasını dilerim.

 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

Rektör