2016-11-07

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu Mesajı



Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşu olan 13 Kasım, ulusal dayanışma ve ulusal onurumuzu kurtarma sevincini yaşadığımız, tarihi günlerimizden biridir. Tarih boyunca kazandığı eşsiz zaferleriyle dünyaya gücünü gösteren aziz milletimiz, bağımsızlığını, vatanını ve sahip olduğu değerlerini canından malından aziz bilmiş ve bu yolda tüm varlığını feda etmekten kaçınmamıştır.

Bugün, üstün bir mücadele ile bu güzel vatanı, güzel ilimizi bizlere bırakan ve bağımsızlığını kazanabilmek için kıyasıya bir mücadele eden atalarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.

 Türkiye'nin gözbebeği ve Marmara’nın incisi olarak varlığını sürdüren şehrimiz. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin, Türk milletinin göz bebeği olarak tarihteki yerini ebediyete kadar koruyacaktır.

Bu inanç ve düşüncelerle 13 Kasım Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Günü’nü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Tekirdağ’ımızın kurtuluşu sırasında verilen mücadelelerde emeği geçenleri, kahramanca yurdunu savunarak hakka yürüyen kıymetli şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                               Rektör