2018-01-09

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’ in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı



Anayasa ile güvence altına alınmış olan haberleşme hürriyetinin, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin kullanılmasında gazeteciler önemli görevler ifa etmektedirler.

Dünya ve ülke gündemine ait gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği, sorumluluk gerektiren, zor fakat onurlu mesleklerden birisidir.

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız aynı zamanda vatandaşla haber arasında iletişim köprüsü görevi görmektedir.

Bu derece önemli görevleri ifa eden gazetecilik mesleğinin temelinde doğruluk, güvenilirlik ve fedakarlık vardır.

Tüm bu hassasiyetlerle görevini fedakarca yerine getirmek için zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara sağlık, mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                Rektör