2016-11-01

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 10 Kasım Mesajı



Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yılında Namık Kemal Üniversitesi ailesi olarak şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Atatürk'ün, övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz liderleri arasında yerini almıştır.

Milleti için sayısız hizmetinin yanında dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Mücadelesi için gösterdiği azim ve cesaret dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olmuş ve her dönem de olacaktır.

 Büyük bedeller ödenerek kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in kazanım ve değerlerine sahip çıkmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak hedefidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümünde kendisini, silah arkadaşlarını, vatan müdafaasının isimsiz kahramanlarını, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

                                                                                            Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                            Rektör