2020-05-01

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in “Bilişim Haftası” Mesajı

Bilişim sistemleri insanoğlu için artık vazgeçilmezdir. Günümüzde, dünya genelinde bilişim teknolojilerinin önemi hızla artmaya devam etmekte ve bu teknolojiler hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. Ülkeler arası yaşanan güç dengesi birçok alanda sağlanabildiği gibi bilişim gücü de dengeleri değiştirecek bir unsur olmaktadır. Bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan toplumlar ilerlemeye ve gelişmeye aday toplumlardır. Bilişimde geri kalmış toplumlar ise günümüz koşulları göstermektedir ki medeniyet yarışında da geri kalmaktadırlar. Bilişim hakkında bilinçli ve bilgi sahibi olmak bizi daha parlak bir geleceğe taşıyacaktır. Ülkemizde bilişim alanında önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan bazıları ‘Türkiye’nin otomobili’, İHA ve SİHA’lar, salgın dolayısıyla acil ihtiyacı ortaya çıkan solunum cihazları gibi yerli ve milli teknoloji hamleleri ile ülkemizin yazılımcı ihtiyacını karşılayarak dünyada öne çıkmasını amaçlayan “Bir Milyon İstihdam” projesidir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak biz de sınırlar ötesine taşan Uzaktan Eğitim hizmetimizde bilişim teknolojilerinden yararlanıyoruz. Bu girişimlere katılım ve katkı sağlayan mühendislerimizin, bilişim uzmanlarının, girişimcilerimizin ve Aziz Milletimizin ‘Bilişim Haftası’nı kutlarım.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

Rektör