2020-03-06

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, kadınıyla erkeğiyle tüm toplumları ilgilendiren meselelere dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Bu konuda toplumu ileriye götürecek her görüşe sahip çıkılmalıdır. Kadının bugüne kadar elde ettiği her türlü hakkı ve hukuki kazanımları korunarak toplumdaki yerinin sağlamlaştırılması ve her alanda daha fazla kendini gösterebilmesi için pozitif önceliğin sürdürülmesi zaruridir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, bilgi temelli toplum inşa etme hedefiyle bünyesindeki Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM)’nin gerçekleştirdiği kadına yönelik çalışmaları sayesinde bu konudaki sosyal sorumluluğunu yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk ve dünya kadınlarının; başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere annelerimizin ve kız kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN