2020-05-01

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası’ Mesajı

Büyük Türk Mutasavvıfı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunus Emre'nin eserlerinden Allah aşkı ve insan sevgisi bizlere yansımaktadır. “Gelin Tanış Olalım” ve “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” diyen Büyük Ozan, “Bana Seni Gerek Seni” diyerek de Allah’a kavuşmanın özlemini dile getirmiştir. Hayatını, tasavvuf yolunda şekillendirmiş olan halk ozanı Yunus Emre’nin şiirleri ayrıca birçok dile çevrilmiştir. Ülke sınırları içinde ve dışında birçok makamı bulunan; “Bir ben vardır bende benden içeru” diyerek tüm insanlığa, insanlığın dünyaya dönük tarafından ziyade manevi boyutunu, ruhani güzelliklerini göstermeye çalışan ve bu sayede sevgiyi, kardeşliği ve hoşgörüyü böylesine güzel mısralarda buluşturan Yunus Emre'yi, Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası’nda sevgi ve saygıyla anıyoruz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak eserlerinin kıymetinin daima bilinmesi ve yaşatılması için çalışacağız. Bu büyük değere sahip bir milletin evladı olarak Aziz Milletimizin ve eserlerini bilip, değer veren ve ilham alan herkesin Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası’nı kutlarım.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN