2014-06-27

Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Töreni Yapıldı



Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni Piramit Salon’da gerçekleştirildi.

Töreni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademisyenler, öğrenciler ile mezunların aileleri katıldı.

Fakülte tanıtım sunumlarının izletilmesinin ardından Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri adına Üniversite Öğrenci Temsilcisi Mustafa Muhammed Ateş konuştu. Mustafa Muhammed Ateş,  “Üniversite yaşamı bizlerin yaşamında en önemli zaman dilimidir. Bireysel gelişim, toplumsal yarar ve mesleki gelişim gibi becerilerimizi geliştirdiğimiz bu zaman diliminde büyük tecrübeler edindik. İnanıyorum ki kazandığımız bu birikim ile mesleğimizin en üst safhalarında yer alacağız” dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut ise törenin açılış konuşmasında “ Bundan tam 7 yıl önce Ziraat Fakültesi çatısı altında ilk mezunlarını vermiş olan Peyzaj Mimarlığı Bölümü bu gün 7. Mezunlarını Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi çatısı altında veriyor. Siz sevgili genç meslektaşlarım! Bu fakültemizin ikinci, bölümümüzün ise yedinci mezunlarısınız. Sizleri fakültemizin akademik ve idari elemanları adına kutluyor ve ailelerinizin haklı gururunu yürekten paylaşıyorum.” sözlerine yer verdi. 

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek açılışta 2006 yılında kurulan Üniversitemizin kısa sürede büyük aşamalar kaydettiğini belirterek, “Üniversitemiz 2006 yılında 4 fakültesi bulunuyordu. Günümüzde ise 8 fakültesi var. Öğrenci sayımız 9 binlerden 26 binlere ulaştı. Önümüzdeki yıl öğrenci sayımızın 30 binlere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Şüphesiz bu bizim için önemli bir kriter. Üniversitemizin bölgemiz ve ülkemizde önemli bir eğitim kurumu olduğunu gösteriyor. Geldiğimiz bu nokta yeterli değildir; daha çok çalışarak Üniversitemizin gelmiş olduğu aşamayı daha üst seviyelere çıkartmak zorundayız.”dedi. Rektör Prof. Dr. Şimşek, öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçenleri ve fedakâr aileleri kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından başarı plaketleri kendilerine takdim edilen Dönem Birincisi Aysel Demir, ikinci Aybüke Özge Boz ve üçüncü Nihan Karcı, sırasıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Fakülteyi derece ile bitirmiş öğrencilere başarı ödüllerinin takdimini 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda mezun olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin diplomaları kendilerine verilmesi izledi. 

Dönem 1.’si Aysel Demir’in isminin kütüğe çakılmasının ardından mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.