2020-03-06

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Üniversitemize Ziyaret



Üniversite ortamını yakından görmek, ilgi alanlarındaki bölümler ile ilgili bilgileri uzman eğitimcilerden öğrenmek ve üniversite yaşamına şahit olmak maksadıyla Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Üniversitemizi ziyaret etti.

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi personelinin organizasyonu çerçevesinde Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Ziraat Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Merkez Kütüphane ve Spor Kompleksi hakkında yetkililer bilgi verdiler.

Ziraat Fakültesi Laboratuvarları ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alan öğrencilere ziraat eğitiminin içeriği ile ilgili de açıklamalarda bulunuldu. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tarımsal Biyoteknoloji bölümünden Araş. Gör. Dr. Raziye IŞIK, Bahçe Bitkileri bölümünden Araş. Gör. Dr. Nihan ŞAHİN, Tarla Bitkileri bölümünden Araş. Gör. Dr. Hazım Serkan TENİKECİLER, Bitki Koruma Bölümünden Araş. Gör. Dr. Esra TAYAT bölümler hakkında bilgi verdiler. Sonrasında lise öğrencilerine uygulamalı eğitimi yerinde görmelerini sağlamak amacıyla iklimlendirme, aşı kaynaştırma, bitki fizyolojisi, doku kültürü, entomoloji ve gıda tayin laboratuvarları ile bitki büyütme odaları gezdirilerek bilgi verildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Funda ÖZDÜVEN, Seracılık bölümünün uygulama seralarını gezdirerek bölüm hakkında bilgiler aktardı.

Son olarak okulun içinde bulunan Spor kompleksi, sosyal tesis merkezi ve kütüphane görüldü. Ziyaret sonunda öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirerek kendilerine gösterilen ilgiden dolayı üniversitemiz yetkililerine teşekkürlerini sundular.