2017-01-06

Çorlu MYO ve Trakya Kalkınma Ajansı Mesleki Eğitim Kursları İçin Tekirdağ İş Kurumu ile Protokol İmzaladı



Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum” projesi kapsamında başlatılacak olan mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesi için Tekirdağ İş Kurumu İl Müdürlüğü ile eğitim alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Hedefi Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak olan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından fonlanan, Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütülen projenin uygulama aşamalarından olan meslek eğitim düzenlenmesi ile ilgili protokol Tekirdağ İş Kurumu Müdürlüğü’nde imzalandı. Protokole Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu adına Okul Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin, Tekirdağ İş Kurumu İl Müdürlüğü adına da İl Müdürü Yaşar Esen imza koydu. Bu protokol ile proje kapsamında düzenlenecek olan meslek eğitimi kurslarına katılacak kursiyerlerin sigortaları yapılacak ve kursiyerlere 20 TL günlük harçlık verilecek. Yine kursiyerler İŞKUR’a kayıtlarını da yaptıracaklar ve böylelikle iş imkânlarından haberdar olacaklar.

Mesleki Eğitim Kurslarından 72 Kişi Faydalanacak

Projenin uygulama aşamalarından biri olan mesleki eğitim kurslarına hedeflenenin üzerinde bir başvuru oldu. 60 kişi hedeflenen kurslara 72 kişi katılacak. CNC Programcısı kurslarına 40 kişi katılacak ve bunlar 120 saat sürecek eğitimler boyunca 3 hafta boyunca eğitim alacaklar. Oto boya kurslarına ise 12 kişi katılacak. Oto boya eğitimleri 100 saat üzerinden 13 gün verilecek. Talep gören diğer bir kurs olan tekstil terbiye eğitimlerine ise 20 kişi alınacak. 2 hafta sürecek eğitimler boyunca kursiyerler toplamda 80 saat eğitim alacaklar. Mesleki eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Çorlu Meslek Yüksek Okulu Sürekli Eğitim Merkezi Katılım Sertifikası verilecek.      

 "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" Projesi Nedir?

Bütçesi 247.100 Euro olan ve Trakya'da yoğunlaşan temel sanayi sektörlerinde kayıt dışı istihdamın azaltılması ve bölgede kayıtlı istihdamın önemi konusunda bir bilinç oluşması amacıyla hayata geçirilen bir projedir. Trakya Kalkınma Ajansınca Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında yürütülecek projenin uygulanmasıyla beraber, tekstil, makine ve kaporta-boya sektöründe çalışan/çalışmaya aday 72 kişiye Çorlu MYO bünyesinde eğitim verilmesi ve bu kişilerin vasfının artırılması, Trakya'da sanayinin yoğunlaştığı Çorlu, Çerkezköy, Lüleburgaz, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ il ve ilçe merkezlerinde minimum 300 işverenin kayıtlı istihdam konusunda bilinçlendirilmesi, bölge üniversitelerinde son sınıfta okuyan 1150 gençte kayıtlı istihdama ilişkin farkındalık, iş arama ve CV hazırlamaya ilişkin bilinç oluşması, Trakya Bölgesi'nde üniversite, özel sektör, kamu kurumu işbirliğinin sağlanması ve işbirliği kültürünün yaygınlaşması ve bölgede kayıtlı istihdama ilişkin genel bir farkındalık oluşturulması, Çorlu MYO'nun donanım ile kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Sigortasız Çalışma, Geleceğini Karartma!" sloganıyla bir dizi farkındalık faaliyetinin de yürütüleceği, Trakya Bölgesi'nde yoğunlaşmış olan sektörlerde kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla yürütülecek projenin hedef kitlesini ise TR21 Trakya Bölgesi'nde okuyan 1150 son sınıf üniversite öğrencisi, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çorlu, Çerkezköy ve Lüleburgaz'da bulunan 300 işveren ve kayıt dışı istihdam edilen/kayıt dışı istihdam edilme potansiyeline sahip olup mesleki eğitim alacak olan 72 kişi oluşturuyor.