2018-05-09

Yeni İşim Girişim Programı 2018 Finali



Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ve NKU Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi danışmanları Silikon Vadisine Gidecek gençlerin yarıştığı “Yeni İşim Girişim Programı 2018 Finali” için Kırklareli’ne gittiler.

“Demo Day” etkinliğine Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, il protokolü, davetliler, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlatılan  “Yeni İşim Girişim Programı” kapsamında 30 Trakyalı genç girişimci dört ay boyunca özel bir eğitimden geçti. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen program kapsamında adaylar iş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, girişimci mentörlüğü, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimlerini alırken, finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundular ve bunlardan 8 tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandılar.

 “Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında bilişimden, sağlığa kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler Silikon Vadisi’ne gitmek için kıyasıya yarıştı. Finale kalan sekiz adayın projesi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Sekiz aday projelerini sunduktan sonra profesyonellerden oluşan jüri, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan üç projeyi belirledi.  Bu kapsamda TR Cari isimli projesiyle Lüleburgaz’dan Erdem Hilmi Küçükköse, Akıllı Tarım projesiyle Hayrabolu’dan Bahri Kırbıyık ve Diyabi isimli projesiyle Edirne’den Mücahit Dalyan Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Ayrıca yarışmanın dördüncüsü 7.000 TL, beşincisi 5000 TL değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer üç proje sahibi altı aylık mentör/danışman desteğinden yararlanacak.

Demo Day etkinliğinde Trakya Girişimcilik Platformu paneli de düzenlendi. Panelde Yeni İşim Girişim programında 2016 ve 2017 yılında dereceye giren Kadir Can Kırkoyun, Ertaç Paprat ve Anıl Başaran dinleyicilere tecrübelerini aktardı ve oluşturdukları Platform hakkında bilgi verdi. Yarışmanın hayatlarında meydana getirdiği değişiklikleri anlatan girişimciler böylesine önemli bir organizasyonun Trakya’ya kazandırılmasından dolayı Trakya Kalkınma Ajansı’na ve Genel Sekreter Mahmut Şahin’e şükranlarını ilettiler.

Silikon Vadisi’ne gidecek adayların belirlenmesinin ardından, program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.