Kariyer Grup Danışmanlıklarımız Muratlı Meslek Yüksekokulumuzda Başladı (17 Nisan 2018) ASTAŞ Firmasının Üniversitemizi Ziyareti (25 Nisan 2018) Tekirdağ İstihdam Fuarı (TEKİF 2018) gerçekleştirildi (18-19 Nisan 2018) Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu’nun 5.Kariyer Günleri Etkinliği (26 Nisan 2018) Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzda Kariyer Merkezi Etkinlikleri (03 Mayıs 2018) Yeni İşim Girişim Programı 2018 Finali (07 Mayıs 2018) Üniversitemiz Danışma Kurulu Bilgi Paylaşım Toplantısı Yapıldı (14 Mayıs 2018) Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Konferansı Düzenlendi (18 Haziran 2018) Stratejik Plan Farkındalık ve Durum Tespiti Çalıştayı Düzenlendi (21 Haziran 2018) Schott Orim Alman Cam Firmasına işbirliği Ziyareti Yapıldı (25 Haziran 2018) Beşer Toprak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş Birliği Ziyareti Yapıldı (27 Haziran 2018) Başoğlu Kablo ve Profil San. ve Tic. A.Ş.ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Elba Bant San. ve Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Çetin Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Temmuz 2018) Vastaş Valf Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (04 Temmuz 2018) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinden Firma Ziyaretleri (06 Temmuz 2018) Tristone Flowtech İstanbul Oto. San. Tic. Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Temmuz 2018) Technocast Otomotiv San. ve Tic. A.Ş’'ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) Sanifoam Sünger Sanayi ve Tic. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) İnteks Uluslararası Tekstil San. ve İhr. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (18 Temmuz 2018) Uğur Beton Metal ve Plastik San.Turizm Tic.Ltd.Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı ( 18 Temmuz 2018) Hamburger Turkey Kağıt Üretim ve Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (01 Ağustos 2018) Enka Plastik ve Kalıp San.Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyarareti Yapıldı (02 Ağustos 2018) Detay Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Ağustos 2018) Şık Makas Giyim San.Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Marmara Cam San.ve Tic A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Fabal Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Ağustos 2018) Polifarma İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş birliği Ziyareti Yapıldı (13 Ağustos 2018)
2018-05-16

Türkiye Florası Kampüse Taşındı

Türkiye Florası Kampüse Taşındı Üniversitemizin Biyoloji Topluluğu tarafından düzenlenen Thaleia İllüstrasyon Grubunun Bilimsel Bitki Ressamları Karma Sergisi yoğun katılım ile Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

Sergiye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evren Cabi, çeşitli branşlardan akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen ilgililer ve üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evren Cabi yaptı. Üniversitemiz bünyesinde bilimsel bitki ressamlığı konusunda gerçekleştirilen ilk etkinlik olduğunu belirten Cabi, “Bilimsel bitki resmi, bitkilerin, bilimsel gerçekliğe uygun bir şekilde, suluboya, teknik kalem, renkli kalem gibi teknikler kullanılarak ayrıntılarıyla resmedilmesi olarak tanımlanabilir. Doğa ve bilimle iş birliği yapan bu sanatın ülkemizde hak ettiği şekilde tanınması, yaygınlaşması ve yeni ressamların yetişmesi oldukça önemlidir. Thaleia İllüstrasyon Grubunun Nadiye Gezmiş, Sema Niğdeli, Kezban Sayar ve Deniz Bozok ülkemizde yetişen çok değerli ressamlarımızdandır. Üniversitemize getirdikleri sergilerinde, bağımsız eserlerinin yanı sıra, çizer olarak görev aldıkları Resimli Türkiye Florası 2 cilt eserindeki çalışmalarını da kapsamaktadır. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı sponsorluğunda yürütülen Resimli Türkiye Florası projesi ülkemizin en büyük projelerinden biridir. Proje kendi bir ilktir. Herkesin botanik bilgisine ulaşıp anlayabileceği bu projenin içinde olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu projenin 2.cildi kısa bir süre önce yayınlanmıştır. Bu eserde 53 botanikçi, 44 bitki ressamı ile 4 yılda tamamlandı. Ressamlarımızı Üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz.

Yılmaz, “Büyük bir bitki çeşitliliğine sahip olan Türkiye'nin bu zenginliğini tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak ve akademik çevrelerin yanı sıra tüm toplumun faydalanacağı bir eserleri Üniversitemizde tanıtmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Kampüsümüzdeki biyolojik çeşitliliği, farkındalık yaratmak amacıyla kendi eserlerini bizlerle buluşturduğu için düzenlenen sergide katkısı olan ressamlarımızı kutluyorum.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmasından sonra Thaleia İllüstrasyon Grubu Ressamlarına tesekkür belgeleri Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz tarafından takdim edildi.

Serginin ikinci gününde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek sergiyi gezerek, öncelikle Türkiye'nin en önemli doğal varlıklarından olan bitki çeşitliliğini tek eserde toplamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Flora Araştırmaları Derneği ve Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı iş birliğiyle çalışmaları devam eden ve 30 cilt olması planlanan "Resimli Türkiye Florası Projesi’nde emeği geçen tüm bilim insanlarını ve ressamlarını tebrik ettiğini dile getirdi.