2018-10-05

TÜB 13. Alt Kurul Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin paydaşı olduğu ve Trakya Bölgesindeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek bölgedeki gelişmişliği ve birlik üyesi üniversiteler arasındaki etkileşimi arttırmak için çalışmalar yapan Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 13. Alt Kurul Toplantısı, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın katıldığı toplantıya, Trakya Üniversitesinden TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. M. Suat Uğur, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in yanı sıra alt çalışma gruplarına mensup akademik ve idari personel katıldı.

Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne bu güzel ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz. Biz alt kurul olarak Üst Kurul’da alınan kararları burada yerine getirmekle yükümlüyüz. Dolayısıyla da alınmış kararları bugün çalışma yaparak yerine getirmeye çalışacağız. Bir önceki üst kurul toplantısında TÜB üyesi her üniversitenin kendi alanıyla alakalı bir etkinlik belirlemesi ve buna yönelik çalışmalar yürütmesi kararı alındı. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi “Tıp Eğitiminde Uluslararası Akreditasyon Toplantısını”, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi “Trakya ve Balkanların Alternatif Tarım İmkanları” toplantısını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Gözlem evinde gezi etkinliğini, Kırklareli Üniversitesi’nin de Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü: Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu etkinliği mevcut. Çalışmaların başarılı geçmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. M. İhsan Soysal, konuşmasında “Bugünkü toplantıda çok verimli kararlar alınacağına inanıyorum. Genelde kurumlar arası iş birliği zor bir şeydir.  Trakya Üniversiteler Birliği kurumsallaştıkça, hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra katılımcıları ile de büyümeye devam ediyor. Bugünkü toplantımızda gözlemci sıfatıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de burada. Trakya Üniversiteler Birliği, Trakya Bölgesine ilişkin ortak çevre sorunları, tarımsal sorunlar, bölgenin sosyal sorunlarının yanı sıra pek çok değerinin paylaşılması konusunda platform oluşturulmasına ortam sağlıyor.” sözlerine yer verdi.

Çanakkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, “Özellikle bulunduğumuz coğrafyanın kalkınmasına ve bu coğrafyayı tercih eden üniversite öğrencilerinin TÜB varlığını hissetmelerine çalışacağız. 13. Alt kurul toplantısının başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi. 

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, “Sizleri üniversitem ve şahsım adına selamlamak istiyorum. Bugünkü toplantının 11. gündem maddesi Kırklareli Üniversitesi’nin önerisiydi. “Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü: Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu” 29-30 Kasım 2018 tarihlerinde Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Çalıştayın başarılı olması dileğiyle katılımcıları sevgi ve saygı ile selamlıyorum” sözlerine yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de Ülkemizin en yeni devlet üniversitelerinden biri. Biz de Trakya havzasında olmamız sebebiyle Trakya Üniversiteler Birliği’nin içerisinde yer alma noktasında arayış içerisindeyiz ve toplantılara katılarak biz de bir paydaş olma yolunda çalışıyoruz. TÜB üyesi diğer üniversitelere desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, toplantının başarılı geçmesini diliyorum.

TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe  ise 13. Alt Kurul Toplantısının gündemine ilişkin açıklamalar yaptığı konuşmasında, alt kurul gruplarının çalışmalarını yürüteceği maddelerle ilgili bilgiler verdi.

TÜB 13. Alt Kurul Toplantısı 13. alt çalışma grubunun gündem maddelerini değerlendirmeleri sonucu oluşturulan raporlar ve etkinlik takvimi, bir sonraki üst kurul toplantısı ile ilgili raporun sunulmasıyla sonlandı.