2018-09-07

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hizmetiçi Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı



Üniversitemiz ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında akademik birimler ile ilimizdeki mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında görev yapan meslek dersi öğretmenlerin hizmetiçi eğitimlerini yapmalarına olanak sağlamak amacıyla “Hizmetiçi Eğitim İşbirliği” protokolü imzalandı.

Protokole Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan imza atarken Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Şube Müdürü İbrahim Çakal ve Şube Müdürü Suat Aydın da bulundu.

Bu Protokol ile; Tekirdağ il sınırları içerisinde yer alan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim kurumlarında; başarıyı arttırmak için uygun görülen mesleki alanlarda öğretmenlere yönelik hizmetiçi eğitimler planlanması, bu programlarla araştırma-geliştirme çalışmaları yapılması ve bilgi üreten, teknoloji transferi yoluyla bilgisini sanayi ve toplumla paylaşmayı hedefleyen üniversitelerimiz sayesinde öğretmenlerin gelişen bilim ve teknolojideki yeni değişimleri tanımaları, gelişmeleri yakından takip etmeleri, bu konuda bilgi ve deneyimlerini arttırmaları amaçlanmaktadır. İki yıl süreli olarak hayata geçirilen protokolün amaçlarına yönelik hizmetlerin yürütülmesinde, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi eğitimde iş birliğine ait usul ve esaslara göre çalışmalar yapacaktır.