2018-05-31

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümünün İlk İntörn Mühendisleri Mezun Oldu



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilerin İntörn Mühendislik Eğitimi sonuç raporu sunum etkinliği ve sertifika töreni Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Eğitimi Koordinatörü Prof.Dr. Murat Taşan, İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri ve İntörn Mühendislik Eğitim Programında yer alan Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

İntörn Mühendislik Eğitimi sonuç raporu sunum etkinliği Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci’nin açılış konuşması ile başladı. Prof.Dr. Mehmet Demirci açılış konuşmasında “Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden ve uygulamalı eğitiminde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitimi Programını 25 Mayıs 2018 tarihi itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. 40 intörn mühendisi öğrencimiz ülkemiz gıda sektörünün önde gelen, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Sakarya illerinde bulunan 25 kurumsal ulusal ve uluslararası firmada kesintisiz 16 hafta süren çok başarılı bir süreç geçirdiler. Öğrencilerimiz bu programda çok değerli beceriler, tecrübeler edindiler. İntörn Mühendislik Eğitimi Programı hem Fakültemiz hem de Üniversitemiz için de örnek bir uygulama oldu” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrenciler hazırladıkları sonuç raporları ile gıda firması bünyesinde gerçekleştirdikleri araştırma çalışmaları ve diğer faaliyetleri, aldıkları görevleri ve eğitimleri sundu. Sunumlar ardından gıda firmasının intörn mühendislik eğitimine ve intörn mühendis olarak da öğrencilerimizin gıda firmasına katkıları İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri tarafından ayrıntılı olarak da değerlendirildi.

Etkinliğin sonunda İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilere sertifikaları Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci ve İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri tarafından verildi.