2015-06-25

Ziraat Fakültesinin 30. Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi



2014-2015 Akademik Yılında Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin 30. Mezuniyet Töreni 19 Haziran 2015 Cuma günü coşkuyla gerçekleştirildi.

Fakültemiz öğrencilerinin mezuniyet sevincine, Edirne 25. Dönem Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M. İhsan Soysal ve Prof.Dr. Şefik Kurultay, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Fakülte Bölümlerinin Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile mezunlarımızın aileleri törene katılarak ortak oldu.

Yurdun dört bir köşesinden gelerek çocuklarının mutlu günlerinde bir arada olan öğrenci velileri ve yakınları duygu ve heyecan dolu bir akşam yaşadı.

2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı Ziraat Fakültesi dönem birincisi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Volkan Sönmez yaptı. Dönem mezunları adına yaptığı konuşmada Volkan Sönmez Öncelikle Ziraat Fakültesi Mezunları adına gelen konuklara hitap etmekten büyük bir onur duyduğunu ve bugün burada ortak bir sevinci paylaştıklarını ifade etti. Sönmez konuşmasının devamında “Ziraat Fakültesi öğrencileri olarak, insan hayatının temelini oluşturan tarım ve gıda sektörüne katkı sağlamak üzere aldığımız lisans eğitimimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. En büyük temennimiz ülkemiz için önem taşıyan tarım ve gıda sektöründe hak ettiğimiz yerlere gelmek amacıyla, verdiğimiz emeklerin karşılığını bulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında öncelikle mezun öğrencilerimize hitap ederek bugünün çok farklı bir anlam taşıdığını, yaşamlarının bir dönemlerinin kapandığı, bu dönemden aldıkları güçle bir başka dönemin başlangıcında olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu konuşmasının devamında ise “Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin ve zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz, iyi ve başarılı bir insan olmak çaba ister, bunun için uğraşın. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak, başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde payınız olsun. Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi gerçekleştirecek olan sizleri, sevgiyle ve muhabbetle uğurluyoruz. Bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek gerçekleştirdiği konuşmasında “Ailelerinizin büyük destekleriyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Çok güzel bir Üniversitede, 30 yıllık bir geçmişi olan Fakültemizde eğitim aldınız. Fakültemizin değerli akademik üyeleri, sizleri ülkemiz koşullarına göre çok iyi imkânlar içinde, doğru teknik bilgilerle donattı. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen, meslek sahibi gençler olarak; sizin için, yakınlarınız için, ülkemiz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyoruz. Ülkemizin ve insanlığın geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Başardıklarınız, sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı olacaktır. Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız” ifadelerini kullandı. Prof.Dr. Osman Şimşek konuşmasını fedakâr aileleri, Fakültemiz mensuplarını ve mezunlarımızı teşekkür kutlayarak tamamladı.

Edirne 25. Dönem Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasında, Ziraat Fakültesi mensubu olduğunu, 22 yıl büyük bir mutluluk ile görev yaptığını, aynı zamanda bu fakültenin geçmişte öğrencisi olduğunu da belirterek şu ifadeyi kullandı; "Sevgili mezunlarımıza baktığımda yüzlerinde umut görüyorum, öğrencilerimize, geleceğimiz olan gençlerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum”.

Törende konuşmaların ardından, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Fakültemizde derece alarak mezun olan dönemi birincisi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünden, Volkan Sönmez’e, Gıda Mühendisliği Bölümünden dönem ikincisi Esra Ediz’e ve Bitki Koruma Bölümünden Mehmet Fatih Yüksel  ile dönem üçüncüsü Hüseyin Terzi’ye plaket ve hediyelerini verdiler. Daha sonra, Ziraat Fakültesi dönem birincisi Volkan Sönmez mezuniyet kütüğüne plaketini çaktı.

Mezuniyet belgeleri dağıtılmadan önce tüm mezunlarımız Fakültemiz öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Özgür Sağlam eşliğinde meslek yeminini okudular. Ardından mezunlarımıza bölüm başkanları ve bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi.

 2014-2015 Akademik Yılında Fakültemizin 30. Mezuniyet Töreninde mezun öğrencilerimiz havaya keplerini fırlatarak mezun olmanın ve başarılarının sevincini hocaları ve yakınları ile paylaştılar.