2020-01-20

Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 2019-2020 Akademik Genel Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, Genel Sekreter Murat Kâmil TIRPANCI, dekan yardımcıları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Dekan Prof. Dr. Sezen ARAT Türkiye’de modern anlamda tarım eğitiminin ve öğretiminin Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1846 yılında İstanbul Yeşilköy Ayamama Çiftliğinde açılan Ziraat Mektebinde başladığını, 174 yıllık bir süreç içerisinde ülkemizin dört bir yanına fakülteleri, binlerce öğrencisi ve akademisyeni olan büyük bir camiaya dönüştüğünü kaydederek “Değerli akademisyenlerimizin Tarım Eğitiminin 174. yılını ve Tarım Bayramını kutluyorum” dedi.  Bölgemizdeki Ziraat Fakültesi olmanın önemine değinen Prof. Dr. Sezen ARAT “Ziraat Fakültesi 1982 yılında kurulmuş. O zaman için çok güzel bir öngörü. Çünkü bu bölge tarım bölgesi. Toprak yapısı nedeniyle tarım ve hayvancılığa çok uygun bir bölge. Bu bölgeye hizmet edecek olan Ziraat Fakültesi bence bu Üniversitedeki en köklü fakülteler arasında bulunuyor. Ziraat Fakültesi ve ürettiği ürünler ile marka olması gerekir. Ziraat Fakültesi olarak bu bölgeye katkımızı arttırmalıyız.” sözlerine yer verdi.  Dekan ARAT, gerçekleştirdiği sunum ile Ziraat Fakültesinin gelişimi ve bu günkü konumu ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “1982 yılında kurulmuş bir fakülte. Ziraat Fakültesinin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm hocalarıma verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Bir yılı geride bıraktık. Bir yıl önce memleketimizin bu güzel üniversitesinde görev yapmak nasip oldu.  Biz de inşallah görevimizi elimizden geldiği kadar yüz akıyla yapar, yüz akıyla teslim ederiz. Göreve gelirken 5 ana planımız vardı; bunlardan bir tanesi bölgenin ihtiyaçlarına karşılık verebilmek, ikincisi Üniversite- Sanayi iş birliğini arttırmaktı, üçüncüsü kalite ve akreditasyon konusu, dördüncüsü Balkanlar ve Rumeli ile ilgili çalışmalar beşincisi ise özellikle kadrolar konusunda öğretim üyelerinde bir huzursuzluk vardı. Balkanlar konusunda Türkiye’de iki tane üniversitede öğrenci alımı söz konusuydu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi YÖK’teki çalışmalar neticesinde buna 3. olarak dahil olduk. Rumeli Araştırma Enstitüsü açılması noktasında sözel izin aldık. Dosyamızı hazırlayarak YÖK’e teslim edeceğiz.  Üniversite- Sanayi noktasında geldiğimiz günden bu yana çok çalışıyoruz. Bununla birlikte çok sayıda işletme ile iş birliği protokolü yapıyoruz. Dolayısıyla belirlediğimiz 5 hedefimiz kapsamında çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Yine geldiğimiz günden itibaren Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanemiz ve Kütüphane inşaatları durma noktasındaydı. Şu an müteahhite verdik.   Zamanında bitirmezse cezai işlem uygulanır. İnşallah önümüzdeki Mart ayında teslim edilecek. Kütüphane inşaatı da hakikaten çok hızlı bir şekilde ilerliyor.  Bu konuda desteklerini esirgemeyen Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP hocamıza çok teşekkür ediyorum. Göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde Teknopark ile ilgili hizmet binamızın çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu vesileyle ben de Değerli akademisyenlerimizin Tarım Eğitiminin 174. yılını ve Tarım Bayramını kutluyorum.” sözlerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile fakülte öğretim elemanlarının karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu program, profesör ve doçent kadrolarına atanan Prof. Dr. Fulya ÖZDİL ve Doç. Dr. Korkmaz BELLİTÜRK ’e binişlerinin Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER tarafından giydirilmesiyle devam etti.

Tarım Öğretiminin 174. yılı olması dolayısıyla hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Ziraat Fakültesi Lavanta Kafe, hayırlı olması temennisi ile açıldı.