2014-06-27

Ziraat Fakültesi’nin 29. Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



2013-2014 Akademik Yılı Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 29. Mezuniyet Töreni 23 Haziran 2014 Pazartesi günü coşkuyla gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sevincine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, Fakültemiz Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sezen Şehirali, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri törene katılarak ortak oldu.

2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı Ziraat Fakültesi dönem birincisi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencisi Elif Akgül yaptı. Dönem mezunları adına yaptığı konuşmada Elif Akgül Ziraat Fakültesi Mezunları adına konuşmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek  “Ziraat Fakültesi öğrencileri olarak, insan hayatının temelini oluşturan tarım ve gıda sektörüne katkı sağlamak üzere aldığımız lisans eğitimimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. En büyük temennimiz ülkemiz için önem taşıyan tarım ve gıda sektöründe hak ettiğimiz yerlere gelmek amacıyla, verdiğimiz emeklerin karşılığını bulmasıdır” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında öncelikle mezun öğrencilerimize hitap ederek  “Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin ve zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz, iyi ve başarılı bir insan olmak çaba ister, bunun için uğraşın. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak, başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde payınız olsun. Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi gerçekleştirecek olan sizleri, sevgiyle ve muhabbetle uğurluyoruz. Bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay gerçekleştirdiği konuşmasında “Ailelerinizin büyük destekleriyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Çok güzel bir Üniversitede, 32 yıllık bir geçmişi olan Fakültemizde eğitim aldınız. Fakültemizin değerli akademik üyeleri sizleri ülkemiz koşullarına göre çok iyi imkânlar içinde, doğru teknik bilgilerle donattı. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen, meslek sahibi gençler olarak; sizin için, yakınlarınız için, ülkemiz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyoruz. Ülkemizin ve insanlığın geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Başardıklarınız, sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı olacaktır. Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız” dedi.  

Ziraat Fakültesi dönem birincisi Elif Akgül mezuniyet kütüğüne plaketini çakmasının ardından Öğr. Gör. Gizem Sönmez ve Deniz Çağla Turan eşliğinde meslek yemini okudu. Ardından mezun olan öğrencilere bölüm başkanları ve bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi. 

Üniversitemiz Geleneksel Spor Müsabakalarında üç yıl üst üste şampiyon olarak büyük başarı elde eden Ziraat Fakültesi Basketbol Erkek Takımı oyuncularına ve sorumlu yöneticilerine hediyeleri takdim edildi.

2013-2014 Akademik Yılında Ziraat Fakültesi 29. Mezuniyet Töreninde mezun öğrenciler havaya keplerini fırlatarak mezun olmanın ve başarılarının sevincini hocaları ve yakınları ile paylaştılar.