2015-10-13

Yeni İşim Girişim Let’sUp Girişimcilik Programı Tanıtım ve Motivasyon Konferansı Gerçekleştirildi.



Üniversitemizde Trakya Kalkınma Ajansı, Türk Ekonomi Bankası, Namık Kemal, Trakya ve Kırklareli Üniversiteleri, NKÜ Teknopark, Trakya Teknopark ve Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ile hazırlanan Yeni İşim Girişim Programının Tanıtım ve Motivasyon Konferansı düzenlendi.

Konferansa NKÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, NKÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Aydemir, Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Tuğrul Kaan Hasan, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, Microsoft Bizspark Program Yöneticisi Serkan Yağız ile öğrenciler katıldı.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin’in açılış konuşmasından sonra ilk olarak söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Tuğrul Kaan Asan “Kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip girişimci adayı öğrencilerin programa alınarak mentorlar desteği ile iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacı ile oluşturulan Let’sUp Programı, Yeni İşim Girişim Programı’nın ilk ayağını oluşturuyor. Let’sUp Programına başvurular, Trakya Kalkınma Ajansı resmi internet sitesi www.trakyaka.org.tr üzerinden 19 Ekim 2015 tarihine kadar yapılabiliyor. Yeni fikirleri olan, teknoloji üreten girişimciler ve öğrencilerin başvurabileceği Let’sUp programına Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden 10’ar girişimci seçilecek. Girişimcilerin TRAKYAKA-TEB işbirliği ile konusunda uzman eğiticilerden eğitim almaları, üst düzey yöneticiler ile çalışarak iş modellerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaları sağlanacak. Let’sup Programına katılan bir girişimci yaklaşık 50 günlük bir eğitim-iş geliştirme sürecine dâhil olacak. Program sonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da gerçekleştirilecek Demo Day’lerde yapılacak yarışmalarda her ilin birincisi Amerika’ya, “Silikon Vadisi”nde 1 hafta eğitim almaya hak kazanacak” dedi.

İkinci olarak söz alan TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner “girişimciliğin niteliği, eski ve yeni girişimcilik kavramları üzerinde durarak “Yeni İşim Girişim Programı” çerçevesinde TEB’in desteklerinden ayrıntılı olarak bahsetti. Son olarak Microsoft Bizspark Program Yöneticisi Serkan Yağız söz aldı. Genelde Microsoft Bizspark programı hakkında bilgi veren Yağız, öğrencilerin girişimci olarak firmanın hizmetlerinden nasıl faydalanabileceğini ayrıntılı olarak ifade etti.

Program katılımcılara teşekkür belgelerin verilmesinin ardından son buldu.