2016-12-01

Yeni İşim Girişim 2016-2017 Let’s Up Eğitim Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı



Üniversitemizde Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı paydaşlığında “Yeni İşim Girişim 2016-2017 Let’s Up Eğitim Programı” Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin, Merkez uzmanları Serpil Cılgın ve Kemal Serbes ile Psikolog Fatih Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı uzmanları Tuğrul Kağan Asan ve Melike Özbinek ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantıda Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin’in açılış konuşmasının ardından Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Tuğrul Kağan Asan bir sunum gerçekleştirdi. Tuğrul Kağan Asan “Kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip girişimci adayı öğrencilerin programa alınarak mentorlar desteği ile iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacı ile oluşturulan Let’s Up Programı, Yeni İşim Girişim Programı’nın ilk ayağını oluşturuyor. Yeni fikirleri olan, teknoloji üreten girişimcilerin Trakya Kalkınma Ajansı-Türk Ekonomi Bankası işbirliği ile konusunda uzman eğiticilerden eğitim almaları, üst düzey yöneticiler ile çalışarak iş modellerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaları sağlanacak. Let’s Up Programına katılan bir girişimci yaklaşık 50 günlük bir eğitim-iş geliştirme sürecine dâhil olacak. Program sonunda Demo Day’lerde yapılacak yarışmalarda üç kişi Amerika’ya, “Silikon Vadisi”nde 1 hafta eğitim almaya hak kazanacak” dedi.

Toplantı, Tuğrul Kağan Asan’a teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.