2014-04-04

Yazar Aret Vartanyan ile Söyleşi Düzenlendi



Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 50.  Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği söyleşide Yazar Aret Vartanyan’ı öğrenciler ile bir araya getirdi.

Söyleşiye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Aret Vartanyan karşılaştığı ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Her an sıfır kilometre” olduğuna inandığını söyleyen Vartanyan, “Herkesin artıları var ve herkes harika. Başarısı daha değerli ya da daha az değerli değil. “Başarı” diye insanların önlerine koyulan kurallara uymak kalıplaşmayı doğuruyor. Bu durumun neticesinde önce insanların ruhları hasta oluyor. Daha sonra da bedenler hasta oluyor. ” dedi.

Vartanyan, unvan ve serveti olmadan da sevilip, aranan insanlar olmak gerektiğini vurgulayarak, sürekli çevremizdeki ve karşımızdaki insanların istediği gibi yaşayarak aslında kendimize yabancılaştığımızı ve bunun neticesinde de bencilleştiğimizi ifade etti.  

Söyleşi sonunda Doç. Dr. İsmail Yılmaz Vartanyan’a teşekkür ederek günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Ardından düzenlenen imza töreni ile Vartanyan, okurları için kitaplarını imzalayarak onlarla sohbet etme olanağı buldu.