2019-03-07

Yüksek Nitelikli Endüstriyel İletkenler, Kablo ve Kablaj Teknolojileri Çalıştayı NKÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti



Türkiye Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TÜDEP) ile Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen Yüksek Nitelikli Endüstriyel İletkenler, Kablo ve Kablaj Teknolojileri Çalıştayı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Teknopark’ta gerçekleşti.

Programa Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı ve NKUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent EKER, Havacılıkta Endüstriyel Yerlileşme Platformu Başkanı ve TAI Yönetim Kurulu ve THY Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil TOKEL, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem YILMAZ ve aynı fakülteden akademisyenler, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Esin SAYIN, TÜDEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat YETİŞGİN, Haliç Üniversitesi’nden TÜDEP Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet ERKOÇ, Çorlu Mühendislik Fakültesinin Öğretim Elemanları ile lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldılar.

Savunma Sanayi, Havacılık Kabloları, Nükleer ve Diğer Güç Santralleri, Bilişim ve Data, İletişim ve Telekominikasyon, Gemi İnşa ve Raylı Sistemler, Otomotiv - Elektrikli Otomotiv, Beyaz Eşya ve Makine Üretimi Sektörlerini ilgilendiren çalıştay, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleşti.

TÜDEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat YETİŞGİN’in açılış konuşmasını yaptığı programın öğleden önceki oturumda, ülkemizde havacılık sektöründeki gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak yerli ve milli üretim alanları içerisinde kablo ve kablaj konusunda yapılması gerekenler ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde bir “Mükemmeliyetçilik Merkezi” kurulması ve bu merkezin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bünyesinde kurulacak “Sensörler Mükemmeliyet Merkezi” ile irtibatlandırılması konusunda görüşmeler yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN de programın öğleden sonraki kısmında yaptığı konuşmada “Kurulacak Mükemmeliyet Merkezinin oluşumunda Trakya Kalkınma Ajansı olarak her türlü destek verilecektir” dedi.

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise Üniversite – Sanayi işbirliğinden bahsederek, “Kablo ve kablaj konusunda kümelenme odağının NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak belirlenmesi bize büyük sorumluluklar ve yükümlülükler getirmektedir. Sahip olduğumuz güç ile akademisyenlerin vereceği sanayi bütünleşik destekler bu zorlukların altından kalkılacağını bize ifade etmektedir. Bu hususta her türlü yardım ve destek sağlanacaktır” dedi.

Ülkemizin kalkınması için yerli ve milli üretimin oluşmasında görüş ve önerilerin geniş çapta tartışıldığı çalıştayın ülkemize büyük kazanımlar sağlayacağı umulmaktadır.