2019-12-04

Vefatının 131. Yılında Namık Kemal Mezarı Başında Anıldı



2 Aralık 2019 tarihinde gazeteci, yazar, şair, devlet adamı Namık KEMAL, Çanakkale Gelibolu Bolayır’daki kabrinin başında düzenlenen törende, Üniversitemiz akademik, idari personeli ve öğrencilerin katılımı ile anıldı.

Anma törenine Gelibolu Kaymakam Vekili Hasan ONGU, 18.Mknz.P.Tug.Komutanı Yüksel ERDİN, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Selçuk BARTAN, İlçe Jandarma Komutanı Adnan CAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir KARACA, Bolayır Köyü Muhtarı Adnan CAN, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Üniversitemizden Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Tevfik SÜTÇÜ, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hasan KAYA ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerin katılımı sağlandı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Garnizon Komutanlığı, Gelibolu Kaymakamlığı ve Gelibolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen törende, Namık KEMAL’in ölüm yıldönümü münasebetiyle kabrine çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Namık KEMAL’in şiirlerinden örneklerin okunması ve Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın kabrinin ziyaret edilmesi ile resmi tören tamamlandı.

Gün içinde Üniversitemiz öğrencilerine Gelibolu’da bulunan Ahmed-i Bican Efendi Türbesi, Yazıcızade Camii, Mehmed Efendi Türbesi, Şerbetçi Baba Türbesi, Hallac-ı Mansur Türbesi ve Bayraklı Baba Türbesi ziyaret edildi. Ardından Tarihi Namazgâh ve Bolayır’da bulunan Rumeli Fatihi Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın Rumeli fetihleri döneminde karargah olarak kullandığı Çimpe Kalesi gezdirildi.