2015-12-03

Vefatının 127. Yılında Namık Kemal Mezarı Başında Anıldı



Vefatının 127. Yılı vesilesiyle gerçekleştirilen anma programı kapsamında “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır köyü’nde bulunan mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törende Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Gelibolu Kaymakam vekili Hasan Akbulut, 2. Kolordu Komutanlığına bağlı 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkan vekili Mustafa Çoban, Cumhuriyet savcısı Aslan Barlık, Üniversitemiz dekan ve müdürleri ile öğrenciler katıldı.

 “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal’in mezarına buket ve çelenk bırakılmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Enver Çalışkan tarafından yapıldı.  Daha sonra Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Emre Gül tarafından ‘Hürriyet Kasidesi’ okunurken; Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Aynı bahçede bulunan Gazi Süleyman Paşa’nın türbesi de protokol tarafından ziyaret edildi.

Bolayır’daki törenin ardından programın ikinci bölümü Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü’nün verdiği konferans ile devam etti. Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Namık Kemal’in hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Anma programı Gelibolu’daki tarihi yerlerin ziyaret edilmesiyle son buldu.