2014-12-03

Vefatının 126. Yılında Namık Kemal Mezarı Başında Anıldı

Vefatının 126. Yılı vesilesiyle gerçekleştirilen anma programı kapsamında “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır köyü’nde bulunan  mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Kuşoğlu, Gelibolu Protokolü ve öğrenciler katıldı.

“Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal’in mezarına buket ve çelenk bırakılmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Bolayır’daki törenin ardından Atatürk Kız Meslek Lisesi’nde Yrd. Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Kuşoğlu “Namık Kemal’in Hayatı” konulu konferans gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Yrd. Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Kuşoğlu, Namık Kemal’in hayatını ve edebi kişiliğini katılımcılarla paylaştı.

Anma programı Gelibolu’daki tarihi yerlerin ziyaret edilmesiyle son buldu.