2017-12-21

Vatan Ve Hürriyet Şairi Doğumunun 177. Yılında Düzenlenen Sergiler Anıldı



Vatan ve Hürriyet Şairi “Namık Kemal” doğumunun 177. yılında adını gururla taşıyan Üniversitemizde gerçekleştirilen sergiler ile anıldı.

Rektörlük Binası Fuaye alanda gerçekleştirilen serginin açılışında Garnizon Komutan V. Piy. Alb. Şükrü Şenduran, Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Süleymanpaşa Kaymakamlığı görevini yürüten Arslan Yurt, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, İl protokol üyeleri ve  akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

Vatan ve Hürriyet Şairi, Üniversitemiz Kütüphane Dokümantasyon Merkezi tarafından hazırlanan  “Namık Kemal’in Eserleri Külliyatı” sergisi ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Namık Kemal ve Vatan” temalı afiş sergileri ile katılımcılara anlatıldı.

Namık Kemal’in Eserleri Külliyatı sergisinde Namık Kemal’in kendi el yazması ve onun hakkında yazılmış 120 eser sergilenirken, katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi.

“Namık Kemal ve Vatan” temalı afiş sergisinde ise Resim Bölümü öğrencilerinin Bilgisayarda Tasarım Temelleri dersi kapsamında hazırladıkları afiş çalışmaları yer aldı.  Dersin yürütücülüğünü Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay’ın yaptığı sergide 29 özgün afiş çalışması sergileniyor.