2014-11-27

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi



Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Üniversitemiz ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” protokolü imzalandı. Girişimcilik eğitim programı konusunu içeren protokol;  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve İŞKUR İl Müdür V. Ahmet Ünlü arasında imzalandı.

Program kapsamında, eğitime katılanlar “Temel Seviye Girişimcilik Eğitimini” alarak sınıf içi eğitim ve atölye çalışmalarına katılacaklardır. Programda; “girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan), iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan), iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar” hakkında eğitim verilecektir. Ayrıca eğitimlerde; örnek olay, egzersiz vb. uygulamalı ve interaktif teknikler kullanılacaktır.

2 Aralık 2014 ile 12 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan programda, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu ve Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) dersliğinde eş zamanlı olarak 08.30-17.30 saatleri arasında toplamda 70 saat olmak üzere, katılımcıların ağırlıklı olarak Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin oluşturacağı 50 kursiyere eğitim verilecektir.

Eğitim sonunda kursiyerlere verilecek olan sertifika, ömür boyu geçerli olup, gelecekte iş kurmak amacıyla KOSGEB’e ve İŞKUR’a başvurulduğunda istenecek ilk belgelerden birisi niteliğindedir.