2016-12-15

Uluslararası Baskıresim Değişim Programı’nın Eserleri Üniversitemizde Sergilenmeye Başlandı



Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Melihat Tüzün’ün eseri, Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2016 tarafından seçilmiş, bu program kapsamında kendisine gönderilen 20 eser, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sergi salonunda sergilenmektedir.

Baskı teknikleri aracılığıyla dünya üzerindeki sosyo-politik kavramların altını çizmeyi amaçlayan Uluslararası Baskıresim Değişim Programının (IPEP INDIA) bu seneki teması, “Son Dakika Haberleri” olmuştur. Ana hedefi, baskıresim tekniklerinin daha özgün bir formatından yararlanarak, sanatçıların kendi ülkelerinde çıkan günlük gazetelerdeki yaşanan olayların ve felaket haberlerinin izleyicilere ulaşımını sağlamaktır.

Sergi, İngiltere, Fransa, İtalya, Brezilya, Amerika, Almanya, İspanya, Hindistan, Türkiye gibi farklı ülkelerden 20 farklı sanatçının kendi ülkelerindeki son dakika haberlerinin yayınlandığı gazeteler üzerine bastıkları resimlerden oluşuyor. Bu program, kabul edilen sanatçılar arasında eser değiş tokuşu sağladığı gibi belli bir konu üzerinde, farklı ülkelerden sanatçıların ürettikleri eserlerin, değişik ülkelerde sergilenerek daha çok paylaşıma ve daha çok kişiye ulaşmasına olanak sağlıyor.

Sergi 14-21 Aralık arası Fen Edebiyat Fakültesi Sergi salonunda gezilebilir.