2014-06-16

Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi (IUS) ile İşbirliği Protokolü



Üniversitemiz ile Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi (IUS)arasında bilimsel araştırma faaliyetleri ile akademik ve eğitim alanlarında işbirliğini ilerletmek amacıyla protokol imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ağırlayan Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi (IUS) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Üniversitemizde meydana gelen gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, akademik ve eğitim alanlarında işbirliğini ilerletmek amacıyla imzalanacak olan protokolün iki üniversite için hayırlı olmasını diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin tarihi gelişiminden bahsederek, “Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen hızla gelişme kaydederek, başarılarıyla adından söz ettiren genç ve dinamik bir üniversite olarak anılmaktadır. Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılması konusuna büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda pek çok uluslar arası üniversite ile değişim programları kapsamında anlaşmalar gerçekleştirdik. Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi, Bosna Hersek’te önemli üniversiteler arasında bulunmaktadır. Bu zamana kadar Mevlana Programı aracılığıyla Bosna Hersek’ten Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’e 1 akademisyen gelmiştir. İmzalayacağımız protokol, ileride gerçekleştireceğimiz öğrenci ve akademisyen değişiminin yolunu açacaktır.” dedi.

İmzalanan protokol ile iki üniversite arasında araştırma, dersler, sempozyum vb. faaliyetlerde  araştırmacı değişimi, ortak yarar sağlayan akademik programlar ve derslerin oluşturulması, karşılıklı materyal ve bilgi değişimi ile lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi konularında işbirliği gerçekleştirilmesi  planlanıyor.