2020-07-03

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde Pandemi Sürecinin Ayın Personelleri Ödüllendirildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde Covid – 19 Pandemisi süresince Coronavirüslü veya şüphelisi hastalarla birebir temas durumunda kalmaktan çekinmeyerek özveriyle çalışan hastane personellerinden Haziran ayı itibariyle Ayın Personelleri seçimi yapıldı ve ödülleri törenle takdim edildi.

Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Başhekim Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL, akademik ve idari personel ile basın mensupları katıldı.

Başhekim Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ gerçekleştirdiği konuşmada, salgın sürecinin Üniversite Hastanemizin ve çalışanların üzerine büyük sorumluluk yüklediğini belirterek özverileri ile Ayın Personeli seçilen herkese, diğer çalışanlara örnek oldukları için çok teşekkür etti ve “Göstermiş olduğunuz fedakârlık karşısında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN öncülüğünde ‘Biz ne yapabiliriz?’ diye istişare ederken, bu süreçte birimlerimizde büyük fedakârlık göstermiş çalışanlarımızı Ayın Personeli olarak ödüllendirme fikri ortaya çıktı. Seçilen arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Ayın personellerini seçmeye devam edeceğiz. Birçok hastanenin personelinde Coronavirüs nedeniyle vakalar ve kayıplar yaşandı. Çok şükür, biz bu noktada başarılıydık. Salgın daha bitmedi. Dikkat ve özen göstermeye devam edeceğiz. Dünya bir virüs nedeniyle yıkılırken, biz Türkiye olarak salgınla mücadelemizde dünyaya örnek olduk. Sağlık sistemimizin ne kadar güçlü olduğunu gördük ve gösterdik.  Rehavete kapılmak mücadelemizde bizi geriye götürür. Bu vesileyle tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde kahramanca ve fedakârca görevini yaparak tüm milletimize can veren sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, sizleri ayakta alkışlıyoruz” dedi.

Sonrasında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise “Bu etkinliğin asıl mimarı Başhekimimiz Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ’tır. Kendisine yapmış olduğu vizyonerlik için teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde fedakârca çalışan sağlık personelimizi takdir ettiğimizin bir göstergesi olarak çok güzel bir fikir olduğu için biz de bu fikri destekledik. Sizlere salgın süresince göstermiş olduğunuz ilgi ve sabır ile ailelerinizden ve çocuklarınızdan uzak kalmayı göze alarak yaptığınız özveri için çok teşekkür ederiz. Bölgemiz, halkımız ve en önemlisi insanlık için göstermiş olduğunuz bu hizmetlerden dolayı sizleri alkışlıyorum. Personelimizin böyle bir dönemde motive olması çok güzel. Personelin özendirilmesi ve ödüllendirilmesini önemsiyoruz. Başta Ayın Personeli seçilen arkadaşlarımız olmak üzere tüm personelimize pandemi süresince hastalara karşı gösterdikleri ilgi ve alaka ile çalışkanlıklarından dolayı tekrar teşekkür ederim. Ayrıca idare amirleri nezdinde tüm çalışma arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında ayrıca “Biz başlangıçta PCR testlerini İstanbul’a gönderiyorduk. Ancak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı, 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle Tekirdağ ilinden toplanan numunelerden COVID-19 testleri yapmaya yetkili tek laboratuvar olarak hizmet vermeye başladı. Lüleburgaz’dan bu tarafa olan bölgeden alınan sürüntü testleri de tahlil için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesine geliyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasını “Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA’nın Coronavirüs salgını süresince tedbirleri uygulamadaki başarısından dolayı Tekirdağ’ı Türkiye’nin örnek illerinden biri olarak göstermesi, bölgenin en önemli hastanesini bünyesinde bulunduran Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesi olarak bizleri gururlandırmıştır” diyerek tamamladı.

Konuşmalardan sonra Ayın Personelleri ödül törenine geçildi. Pandemi Polikliniğinde Veri Giriş Personeli olarak görev yapan Şule AYLANÇ, Acil Servis’ten Veri Giriş Personeli Emine KESER, Reanimasyon ve Yoğun Bakım Birimlerinde görev yapan Temizlik Personeli Şenay PEHLİVANOĞLU ile Enfeksiyon Pandemi Servisi Temizlik Görevlisi Nazan ÖZKAN’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi ve ödül takdimi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER ve Başhekim Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ tarafından yapıldı.

Törenin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Başhekim Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, hastaneyi gezerek hastalarla hasbıhal etti ve Acil Servis bekleme salonunda yapılan güzelleştirme çalışmalarını inceledi.