2018-12-25

Uluslararası Öğrencilerimiz Doğayla Buluştu



Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı işbirliği ile üniversitede eğitim alan uluslararası öğrencilerimize sağlıklı bir yaşam kazandırılması adına spor faaliyetlerini desteklemek, bu sayede spor yapma ve hareketli yaşam kültürünü tanıtmak amacıyla “Spor Yap Sağlıklı Yaşa Projesi” kapsamında doğa yürüyüşü düzenlendi.

23 Aralık 2018 Pazar günü Üniversitenin girişinden hareketle başlayan etkinlik Naip Köyünde bir kahvehanede yapılan kahvaltıyla devam etti. Daha sonra Tekirdağ Uçmakdere Paraşüt Alanından başlayan ve yaklaşık 7 Km süren yürüyüşte gençler, doğanın eşsiz güzelliği doya doya yaşadılar. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Sarı rehberliğinde yapılan yürüyüş esnasında yürüyüşe katılan ekip, yürüyüş temposuna uyarak grup düzenine göre hareket etmiş, keyfi durmalar ve yavaşlamalar yapmadan hedeflenen yürüyüşü tamamlamıştır.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Uçmakdere Köyünü geçtikten sonra 2 Km mesafede deniz kenarında piknik yapıldı. Daha sonra Hoşköy, Mürefte ve Şarköy üzerinden Tekirdağ’a dönüldü..