2018-10-15

Uluslararası Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi



Üniversitemizdeki Uluslararası öğrencilerin dilek ve önerilerini dinlemek, aynı zamanda yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla düzenlenen oryantasyon programı Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Sümbül, akademisyenler ile uluslararası öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Erkan Molla, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yılda da topluluk olarak sizlerle daha çok bir araya gelmek için çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.” dedi.

Toplantıda Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Güven Avcı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Avcı, üniversitemizin tarihi geçmişi, düzenlenen ücretsiz kurslar, öğrenci toplulukları ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi verirken 40 farklı ülkeden 690 uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde sık sık bir araya gelinerek bu alanda çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti. 

Daha sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Hamza Demir gerçekleştirdiği sunumu ile uluslararası öğrencilere ikamet ve oturma izni gibi konularda bilgiler vererek, öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal konuşmasında “Üniversitemiz bulunduğu konum gereği uluslararası öğrencileri daha çok misafir etmek istiyor, dallarına göre onları kendi ülkelerinin, ülkemizin aydınlık geleceğine yetişmiş bireyler olarak katmak çabasıyla her türlü süreci sağlamaya çalışıyor. Üniversitemizde alacağınız eğitim sonunda kültür elçisi olarak ülkelerinize dönmenizi, edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri kendi toplumunuza, insanlığa yansıtmanızı istiyoruz. Namık Kemal Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilerimizi aramızda görmekten, onlara eğitim-öğretim vermekten, belli bir dönem alacakları eğitim sonrasında diploma vermekten, üniversitemizden mezun etmekten büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz ülkemizde misafir olduklarını değil, ev sahibi olduklarını çok iyi bilmelidirler.”   cümlelerine yer verdi.

Uluslararası öğrenciler de dilek ve önerilerini iletebilmeleri için toplantılar düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.