2014-11-04

Türkiye Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Koruma ve Yönetimi



Üniversitemiz Zootekni Topluluğu tarafından düzenlenen TAGEM Evcil Çiftlik Hayvanları Genetik Kaynaklar Türkiye Koordinatörü Oya Akın'ın konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Koruma ve Yönetimi" konulu konferans Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

Konferansta TAGEM Evcil Çiftlik Hayvanları Genetik Kaynaklar Türkiye Koordinatörü Oya Akın, Türkiye evcil hayvan gen kaynaklarının önemini vurgulamış ve komşu ülkeler arasında genetik çeşitlilik bakımından Türkiye'nin çok önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Son yıllarda TAGEM bünyesinde oluşturulan komiteler ve çalışma grupları ile evcil hayvan genetik kaynaklarının korunması amacıyla yapılan çalışmaların değerlendirildiğini ve bu konuda bakanlık bünyesinde çok sayıda projenin desteklendiğinden bahseden Akın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen Tarımsal Araştırma Projelerinin sahadan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda, sahanın sorunlarını çözmeye yönelik projeler olmasının sevindirici olduğunu vurguladı.