2015-05-20

Türk-Alman Kültür Günü Düzenlendi

Üniversitemiz Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Topluluğu tarafından Türk-Alman Kültür Günü düzenlendi.

Türk-Alman Kültür Günü etkinlikleri Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu önünde "Birinci Dünya Savaşı'ndan günümüze Almanya" temalı sergi açılışı ile başladı.

Serginin ardından Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerin hazırladıkları Türkçe-Almanca şiir dinletisi ile devam etti.

Öğle arasında üniversitemiz çamlık alanında tüm bölüm öğrencilerinin katılımları ile piknik organizasyonu yapılmış ve öğrenciler ile öğretim elemanlarımızın sohbet edip geçen bir yılı değerlendirmeleri, ayrıca birbirleri ile toplu olarak görüşme fırsatı bulmaları sağlanmıştır.

Etkinliklerin öğleden sonraki kısmında ise “Duygu Asena Roman Ödülü sahibi”  Almanya kökenli yazar Menekşe Toprak öğrenciler ile "Ağıtın Sonu" adlı eserinden okuma yaptı. Toprak, romanın okunan kısımları hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.